Leer Quad Rijden tijdens bedrijfsuitje

Leren Quad rijden op Eiland van Maurik
Auteur:
Datum:

Quad rijden: Actie, Avontuur en Teambuilding

Quad rijden als bedrijfsuitje is een van de meest opwindende en unieke activiteiten die je kunt kiezen. Het biedt teams niet alleen de kans om samen plezier te maken, maar ook om hun grenzen te verleggen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Van het leren besturen van een quad tot het navigeren over uitdagend terrein, deze activiteit zorgt voor de perfecte mix van adrenaline en teamwork.

In deze blog ontdek je hoe je quad rijden organiseert als bedrijfsuitje, wat de vereiste materialen zijn, hoe je de veiligheid waarborgt, en waarom deze activiteit een onvergetelijke ervaring biedt voor jouw team.


Hoe werkt Quad rijden?

Quad rijden is een spannende activiteit waarbij de deelnemers de mogelijkheid krijgen om met een quad – een vierwielige terreinwagen – door uitdagende terreinen te navigeren. Voor de meeste gasten is dit een nieuwe ervaring, en het leren besturen van een quad vergt de nodige focus en concentratie. Teams krijgen eerst uitleg en leren de basisvaardigheden voordat ze op pad gaan. De activiteit begint rustig, maar naarmate de deelnemers meer vertrouwen krijgen, kunnen ze hun vaardigheden verbeteren en het tempo opvoeren.


Materialen voor Quad Rijden

Om quad rijden veilig en succesvol te laten verlopen, is het belangrijk dat de juiste materialen beschikbaar zijn. Bij Eiland van Maurik 19 wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen die de deelnemers de beste ervaring bieden. Elke groep krijgt toegang tot:

  • 6 Suzuki Ozark 250cc Quads: Deze krachtige quads zijn geschikt voor verschillende terreinen en bieden een soepele rijervaring.
  • 6 Quad Helmen (in verschillende maten): Het dragen van een helm is essentieel voor de veiligheid. Zorg dat alle deelnemers een goed passende helm hebben.
  • 6 Overalls (verschillende maten): Deze beschermende kleding zorgt ervoor dat deelnemers veilig en comfortabel kunnen rijden, ongeacht de omstandigheden.
  • 6 Haarnetjes: Voor extra hygiëne onder de helmen.

Het aantal materialen kan worden aangepast aan de grootte van de groep, zodat iedereen de juiste uitrusting heeft.


Uitleg en Instructies: Hoe Wordt Quad Rijden Georganiseerd?

Voordat de teams op de quads stappen, krijgen ze een uitgebreide uitleg over de werking van de quad en de veiligheidsregels. Deze uitleg is cruciaal om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan deelnemen aan de activiteit en het maximale uit de ervaring haalt.

Basisuitleg van de Quad:

  1. Starten en uitzetten:

    • Startknop en Killswitch: Leer de basisfuncties om de quad te starten en uit te zetten.
  2. Duim gas:

    • De quads gebruiken een "duimgas", waarbij de snelheid wordt bepaald door de hoeveelheid druk die je met je duim uitoefent. Dit vergt wat oefening om goed onder de knie te krijgen.
  3. Remmen:

    • Voorrem (rechts) en achterrem (links): Elke deelnemer leert hoe ze de quad veilig kunnen afremmen.
    • Voetrem: Deze wordt meestal alleen door ervaren motorrijders gebruikt, maar kan ook deel uitmaken van de instructie.
  4. Schakelen (semi-automaat):

    • De quads zijn semi-automatisch, wat betekent dat schakelen eenvoudig en intuïtief is.
  5. Houding tijdens het rijden:

    • Zit zo ver mogelijk naar voren: Dit zorgt voor betere controle over de quad.
    • Klem met je benen en houdt brede armen (ellebogen omhoog).
    • Stuur vanuit je schouders en zorg dat je je lichaamsgewicht verplaatst afhankelijk van de bochten.
    • Kijk ver vooruit en houd je voeten binnen boord voor extra stabiliteit.

Rijtips:

  • Houd voldoende afstand (minstens 4 quadlengtes).
  • Niet inhalen, tenzij het veilig is.
  • Rijd beheerst, vooral bij beginners. We Proberen de groepen te verdelen op basis van rijervaring.

Veiligheidsaspecten van Quad Rijden

Bij quad rijden staat veiligheid voorop. Hoewel het een avontuurlijke activiteit is, zijn er enkele belangrijke regels en richtlijnen die ervoor zorgen dat iedereen veilig van de ervaring kan genieten.

  1. Altijd binnen het bereik van de instructeurs blijven.
    Dit voorkomt dat iemand te ver afdwaalt of in een gevaarlijke situatie terechtkomt.

  2. Afstand houden:
    Er moet altijd voldoende afstand zijn tussen de quads om ongelukken te voorkomen (minimaal 4 quadlengtes).

  3. Haantjesgedrag vermijden:
    Hoewel quad rijden competitief kan aanvoelen, is het belangrijk dat iedereen rustig en beheerst rijdt. Instructeurs zullen ervoor zorgen dat 'haantjesgedrag' direct wordt aangepakt om ongelukken te voorkomen.

  4. Controle van uitrusting:
    Voorafgaand aan de rit moet elke deelnemer gecontroleerd worden op de juiste bevestiging van hun helm en overall.

  5. Geen volledige instructie gehad? Geen deelname:
    Als een deelnemer de volledige veiligheidsinstructie niet heeft gevolgd, mag hij of zij niet deelnemen aan de activiteit.


Waarom Quad Rijden de perfecte Teambuilding activiteit is

Quad rijden is niet alleen een spannende activiteit, het biedt ook waardevolle teambuilding-voordelen:

  • Adrenaline en Plezier: Quad rijden zorgt voor een flinke adrenalinekick, wat de deelnemers enthousiast en actief houdt. Dit maakt het een geweldige manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse werkdruk.

  • Samenwerking en Veiligheid: Teams moeten samenwerken en op elkaar letten om ervoor te zorgen dat iedereen veilig blijft. Dit bevordert communicatie en vertrouwen tussen teamleden.

  • Uit je Comfortzone: Veel deelnemers zullen voor het eerst op een quad rijden, wat hen uitdaagt om hun comfortzone te verlaten. Dit kan een boost geven aan hun zelfvertrouwen en bereidheid om nieuwe dingen te proberen.


Conclusie: Organiseer een onvergetelijk Bedrijfsuitje met Quad Rijden!

Quad rijden als bedrijfsuitje biedt een onvergetelijke ervaring waarbij teamleden samen plezier hebben, nieuwe vaardigheden leren en hun grenzen verleggen. Met de juiste instructies, materialen en veiligheidsmaatregelen wordt het een dag vol actie en avontuur. Bovendien zorgt quad rijden voor een unieke teambuilding ervaring waarin samenwerken en communiceren centraal staan.

Ben je klaar om je volgende bedrijfsuitje naar een hoger niveau te tillen? Quad rijden bij Eiland van Maurik 19 is de ideale keuze voor een dag vol adrenaline, avontuur en teambuilding!


Meer weten of een offerte aanvragen? Neem contact op met EVM19 en plan jouw quad-rij-avontuur vandaag nog!